Ransjögården erbjuder Flugfiskekurs Härjedalen.

Ransjögården erbjuder Flugfiskekurs Härjedalen.

Flugfiskekurs i Härjedalen

Publicerad: 6/4, 2021

Nu till sommaren öppnar Ransjögården i Härjedalen upp för flugfiskekurser. Passa på att lära er flugfiskets ädla konst samtidigt som ni vistas i Härjedalens härliga natur. Kurserna gör er till flugfiskare samtidigt som ni förhoppningsvis har ett fantastiskt fiske.

Flugfiskekurserna bedrivs med erfarna flugfiskare i fina miljöer och vyer. Vi lär er flugfiskets ädla konst genom allt ifrån vadning, kast med flugspö, vilka knutar, väljer rätt fluga för dagen och man uppträder och hittar lämpliga platser att bedriva sitt fiske på både i strömmande och stilla vatten. Ingen egen utrustning behövs utan allt ingår tillsammans med boende i Ransjögården.

Flugfiskekurserna riktar sig både till dig som aldrig har fiskat tidigare och till dig som redan har flugfiskat ett tag men vill förbättra din teknik. Genom att gå vår flugfiskekurs kommer du snabbt in i grunderna med allt ifrån kastteknik till de grundläggande kunskaperna kring utrustning, knutar, flugval och mycket mer. För dig som redan har flugfiskat ett tag kan du snabbt och enkelt förbättra din teknik och lära dig mer om flugfiskets utmaningar.

Flugfiske för nybörjare och erfarna

Kurserna vänder sig till både nybörjare och erfarna fiskare som vill komma ut i naturen, lära sig mer om flugfiske, äta gott och bara ta det lugnt och njuta av fantastiskt miljöer och fiske. Vår lokala närvaro gör att vi har stor koll på vilka strömmande vatten eller vilka sjöar och tjänar som det är "läge" att fiska i. På gården finns det även en rök om fiskelyckan har varit god.

Tänk på att både kursen och sportfiskekortet är berättigad till friskvårdsbidrag.
Mer information, priser och boenden samt andra aktiviteter hittar ni på Ransjögårdens hemsida.

Om Ransjögården
Ransjö och Ransjögården ligger mitt i härliga Härjedalen. Centralt placerat mellan Sveg och Hede bor ni med närhet till Lofsdalen, Vemdalen samt Funäsdalen. Här finner ni mängder av alla möjliga rekreationsformer för privatpersoner, företagare och kompisgäng som vill ha både äventyrliga och sköna dagar utöver det vanliga intill Ljusnans strand.

Kontakt: Benny Östblom
Besöksadress: Ransjögården 139, 842 91 Sveg
Tel: 070-870 70 79
E-post: info@ransjogarden.se
Läs mer på Ransjögårdens hemsida ransjogarden.se

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK